MIRË SE VINI NË EDICIONIN E 19-TË TË PANAIRIT TË LIBRIT TË PRISHTINËS!

Panairi i 19-të do të mbahet nga 6-11 qershor 2017 në ambientet e Pallatit të Rinisë, organizuar nga Shoqata e Botuesve të Kosovës.

Duke qenë panair tashmë me traditë të konsoliduar, në prag të jubileut të 20-të, do të ketë edhe një varg aktivitetesh, të cilat përkojnë me përvjetorë të mëdhenj të personaliteteve letrare shqiptare dhe botërore:

- 600-vjetori i lindjes së Pal Engjëllit
- 300-vjetori i lindjes së Françesk Avatit
- 220-vjetori i lindjes së Naum Veçilharxhit
- 160-vjetori i lindjes së Visar Dodanit
- 150-vjetori i lindjes së Mati Logorecit
- 120-vjetori i lindjes së Shime Deshpalit
- 110-vjetori i lindjes së Mitrush Kutelit
- 100-vjetori i lindjes së Musine Kokalarit
- 100-vjetori i lindjes së Sotir Cacit
- 100-vjetori i lindjes së Ndue Bytyçit
- 100-vjetori i lindjes së Heinrich Böll
- 100-vjetori i lindjes së Sidney Sheldon
- 100-vjetori i lindjes së Robert Lowell
- 100-vjetori i lindjes së Huan Rulfo
-   80-vjetori i lindjes së Anton Pashkut
-   80-vjetori i lindjes së Ali Sutajt
-   30-vjetori i vdekjes së Lasgush Poradecit

Të gjitha këto personalitete do të kujtohen në kuadër të përurimeve, debateve dhe aktiviteteve të tjera në ditët e panairit.

SHBK-ja ka paraparë informimin e çdoditshëm të vizitorëve, mediave, botuesve me informatorin e shtypur dhe dixhital, përmes faqes www.panairilibrit.com .

SHBK-ja po ashtu ka paraparë darkën solemne më 8 qershor në hotel Prishtina, ku do të nderohen me trofeun e Panairit, sipas vlerësimit të jurisë speciale, librat më të mirë në:

- Prozë
- Poezi
- Kritikë/studime letrare/eseistikë/publicistikë
- Përkthim letrar
- Projektin kapital

si dhe shpallet:

- Shkrimtari i vitit (letërsi shqipe)
- Shkrimtari i vitit (letërsi e huaj)
- Stenda më e vizituar

Panairi do të ketë edhe mysafirët e nderit, shkrimtarë të shquar shqiptarë dhe të huaj.

Ceremonia e hapjes do të bëhet më 6 qershor, në orën 18:00 dhe transmetohet drejtpërdrejt, traditë kjo e televizionit publik të Kosovës – RTK-së.

Panairi do të mbyllet më 11 qershor, në orën 18:00.

Panairi do të jetë i hapur për vizitorë çdo ditë, nga 9.00-20.00.

Hyrja për vizitorë: Gratis!

Pritet të marrin pjesë rreth 100 botues nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia dhe Diaspora.

Numri i titujve të rinj, rreth 1100-1200. Numri i titujve të viteve të fundit, rreth 4000.

Panairin pritet ta vizitojnë rreth 40000 vizitorë: studentë, nxënës të shkollave të mesme dhe fillore të Kosovës, qytetarë dhe personalitete të shquara nga jeta akademike, letrare, politike e intelektuale e Kosovës.

SHOQATA E BOTUESVE TË KOSOVËS
                                                                                          
Kryetari
DAUT DEMAKU

Historiku i Panairit

Shoqata e Botuesve të Kosovës është themeluar në janar të vitit 2000 dhe është e regjistruar në UNMIK si OJQ. Themelues dhe anëtarë të Bordit: Abdullah Zeneli ("Buzuku"), Daut Demaku ("Rilindja"), Mithat Lepaja ("Dija"), Eqrem Basha ("Dukagjini") dhe Bajram Shatri ("Libri shkollor")...

Arkivi

Panairi i librit i Prishtinës organizohet çdo vit nga SHBK-ja. Panairi i parë, historik, është mbajtur nga 17-22 nëntor 1999 ndërsa të tjerët organizohen gjatë muajve maj-qershor. Numri i botuesve pjesëmarrës është rreth 100. Kryesisht botues nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia, diaspora.

Plani

Klikoni në foton e planit për ta parë atë  më detajisht.

Copyright © Panairi i librit 2017